DSC_3913_VERKLEIND

Beplanting sportcomplex De Eendracht Hellevoetsluis

Afgelopen week brachten we bij het nieuwe sportcomplex De Eendracht in Hellevoetsluis de beplanting aan. We realiseerden voor de gemeente Hellevoetsluis een hoogwaardige en duurzame buitenruimte.

Voedsel voor bestuivers

We kozen, in combinatie met de verhardingen rond het sportcomplex, voor een hoogwaardige en duurzame buitenruimte. Voor de beplanting gebruikten we planten die ongeveer 10 maanden per jaar voedsel leveren voor bestuivers, zoals bijen.

Rechtstreekse afwatering

Ook aan een goede afwatering is gedacht. We zorgden ervoor dat het hemelwater voor zo’n 75% rechtstreeks afwatert op het oppervlaktewater. De kosten van een rioolstelsel zijn hiermee uitgespaard en het hemelwater wordt lokaal opgevangen.

Samenwerking

Deze opdracht is gerealiseerd in samenwerking met verschillende disciplines binnen Van Doorn. Onze afdeling Ontwerp en Advies maakte het beplantingsplan, waarna de collega’s van Groen & Water het beplantingsplan realiseerden. De bestrating werd in een eerder stadium al gedaan door de collega’s van Infra Wegenbouw. Het eindresultaat mag er zijn!

Wij wensen de inwoners van Hellevoetsluis veel plezier met hun nieuwe sportcomplex!

Volg ons: