03WP_20170505_09_55_40_Pro

Van Doorn aan de slag voor Gemeente Lelystad

Vanaf 10 april 2017 wordt groot onderhoud uitgevoerd aan de wijkontsluitingsweg Tjalk. Het gaat om het deel vanaf de doorgang onder het spoor, tot aan de brug bij Schoener. Deze weg bestaat voor een deel uit asfalt en uit elementenverharding (klinkers).

Het onderhoud aan de weg wordt ook in twee delen opgeknipt. Het eerste deel bestaat uit asfalteringswerkzaamheden en het tweede deel betreft de het werk aan de elementverharding. Bij de beoordeling door de opdrachtgever is nadrukkelijk gekeken naar de bereikbaarheid en het beperken van hinder voor de omwonenden. De door van Doorn Geldermalsen voorgestelde werkwijze is door de gemeente als zeer positief beoordeeld (EMVI). Naast de gunstige prijsstelling is dit element nadrukkelijk meegewogen. Om de betrokkenen zo goed mogelijk te informeren heeft van Doorn een speciale projectwebsite gemaakt waar de meest actuele informatie beschikbaar is. Ga voor meer informatie naar www.lelystad-tjalk.nl.

De Gemeente Lelystad heeft ervoor gekozen in dit project geluidreducerende bestrating toe te passen. Van Doorn geeft hier invulling aan met de Geosilent. De GeoSilent is een bijzondere, geluidreducerende steen. Het geluidreducerende effect van de GeoSilent is te danken aan de bijzondere oppervlaktetextuur (toplaag) in combinatie met een kleine vellingkant. Wordt de GeoSilent in keperverband gelegd dan bent u verzekerd van de hoogste effectiviteit. Door het passerende verkeer slibt het oppervlak niet dicht en blijft de geluidreducerende werking van de textuur optimaal. De toplaag van gebroken natuurlijk materiaal is een garantie voor blijvend mooie kleuren.