_GHO7171a

Duurzame LED Verlichting langs de N9

[foto: G. Hofman van Van Vuuren Elektrotechniek]

Via Optimum vervangt komende weken, in opdracht van Rijkswaterstaat, de openbare verlichting langs de N9 tussen Alkmaar en De Kooy bij Den Helder door duurzame LED Verlichting. Via Optimum, het samenwerkingsverband tussen Van Doorn Geldermalsen BV en Dura Vermeer Divisie Infra BV, heeft voor het uitvoeren van deze werkzaamheden SPIE ingehuurd. De werkzaamheden zijn deze week van start gegaan en duren vijf weken.

Duurzaam LED

De nieuwe LED armaturen komen langs de N9, vanaf afrit Bergen tot aan de kruising met de N99, én op een gedeelte van de N99. De bestaande masten worden zoveel mogelijk behouden maar het binnenwerk en de armatuur, waar de lamp in zit, wordt vervangen.

Minimale hinder

Er wordt ’s avonds en ’s nachts gewerkt, tussen 21.00 uur en 05.00 uur, wanneer er minder verkeer op de weg is. Het bijzondere aan dit project is dat de N9 in vier fases wordt afgesloten. Door bovendien slim te combineren met werkzaamheden aan asfalt en het maaien van de bermen ondervinden weggebruikers zo min mogelijk hinder. Ook kleinschalig dagelijks onderhoud, wat normaliter lastig is vanwege de verkeersdrukte, wordt uitgevoerd tijdens deze afsluitingen.

Afsluitingen en omleidingsroutes

Weggebruikers worden ter plaatse omgeleid. De benodigde verkeersmaatregelen worden door zusterbedrijf Dover geregeld. De extra reistijd varieert van 5 tot maximaal 20 minuten. De werkzaamheden zijn op 25 augustus gereed.