PANO_20191129_094618

Herinrichting buitenterrein De Pluk in Geldermalsen

Voor de gemeente West Betuwe verzorgde Van Doorn het ontwerp, advies en realisatie van de herinrichting van het buitenterrein van De Pluk in Geldermalsen. Het vernieuwde duurzame buitenterrein werd in oktober opgeleverd.

Om het parkeerprobleem op te lossen, werden 20 extra parkeerplaatsen gerealiseerd. De nieuwe parkeerplaatsen zijn bestraat met water-passerende grasbetonstenen die vervolgens zijn ingezaaid. Hierdoor ontstaat een aantrekkelijke groene parkeerplaats.

Voordat we met het straatwerk konden beginnen, werd de bushalte verplaatst, een oude sloot dicht gestort met zand en werd een duiker geplaatst. Onder de parkeerplaats werd een waterbuffer gerealiseerd. Deze slaat het regenwater van de parkeerplaats op waarna het water kan infiltreren in de bodem of vertraagd kan worden afgevoerd richting de naastgelegen watergang. Deze toekomstbestendige oplossing zorgt voor een duurzame afvoer van het hemelwater waarbij het rioolstelsel niet verder belast wordt. Het terrein werd tot slot beplant door onze collega’s van Signa Terra.