foto

Slim wegonderhoud dankzij verzamelde voertuigdata

Aanneemcombinatie EschDoorn (een samenwerking tussen Van Doorn en J. van Esch) gaan onderzoeken of ze de informatie uit voertuigen kunnen gebruiken om de kwaliteit van het wegdek te bepalen en het onderhoud te optimaliseren. Dit onderzoek is een vervolg op een proef die de Provincie Noord-Brabant in 2019 uitvoerde met SmartWayz en Beijer.

Slimmer wegdekbeheer

Op deze manier kan EschDoorn op een efficiënte wijze het wegdek monitoren op verstoringen of defecten en zo de weg nóg slimmer beheren. De ervaring van EschDoorn met deze manier van monitoring vormt waardevolle input bij de verdere ontwikkeling van het ‘Smart Assetmanagement’.

Waardevolle informatie voor wegbeheerders

Moderne auto’s hebben tegenwoordig veel sensoren aan boord om het rijden veilig en comfortabel te maken. Deze informatie blijkt ook waardevol voor wegbeheerders. Vetuda platform verzamelt en verwerkt de informatie uit deze sensoren, gebruikmakend van algoritmes en slimme filters. Daarbij wordt dankbaar gebruik gemaakt van de techniek van Beijer Automotive BV​. 

Over EschDoorn 

Aanneemcombinatie EschDoorn verzorgt voor de provincie Noord-Brabant het onderhoud van alle provinciale wegen, bruggen en viaducten. Al het dagelijks onderhoud van de asset is gebundeld in een meerjarig prestatiecontract. Dat betekent dat de aannemer de toestand van de asset handhaaft en monitort door middel van het uitvoeren van taken en services. Zo zijn en blijven de wegen voor iedereen bruikbaar, iedere dag weer.

Over Smart Digital Asset Management project

Opdrachtgever Provincie Noord-Brabant, Partner Beijer Automotive en het Programma SmartwayZ.NL werken samen met EschDoorn aan het Smart Digital Asset Management project.

Volg ons: