27797607669_ccf33aa6f9_o (1)

Groot onderhoud Boulevard en Geroplein in Zeist

Op 16 oktober 2017 start Van Doorn Geldermalsen B.V. met het groot onderhoud van de Boulevard, het Geroplein en de Dijnselburgerlaan met haar kruisingen in Zeist. Het wegdek heeft het einde van haar levensduur bereikt, dat is te zien door onder andere de schades in het wegdek. Na de werkzaamheden is de weg weer functioneel en veilig voor de toekomst.

Van Doorn kreeg deze opdracht van de gemeente Zeist. Het is een bouwteamopdracht. Dat betekent dat Van Doorn niet alleen verantwoordelijk is voor de uitvoering, maar ook voor de onderzoeken, adviezen, berekeningen en het ontwerp.

Het werk wordt in fases uitgevoerd. Dit najaar wordt het gedeelte Boulevard tussen de Krakelingweg – Geroplein en het Geroplein zelf met een gedeelte van de Dijnselburgerlaan aangepakt. Volgend jaar is het gedeelte Boulevard tussen Geroplein en de rotonde Antonlaan aan de beurt.

Grofweg omvat het groot onderhoud de volgende werkzaamheden:

  • Het aanpassen van de rijbaan, de aansluiting, de oversteekplaatsen, de rotonde en de keerlus;
  • Het vervangen van de verkeersregelinstallatie (VRI), de detectielussen en de nutsvoorzieningen (gas, electra en water);
  • Het onderhoud van de verhardingen en opsluitingen.

Tijdens werkzaamheden zal er hinder zijn vanwege geluid, stof en langere reistijden door omleidingen. De direct aanwonenden worden hierover geïnformeerd.

UPDATE 1 december 2017:
Fase 1 van de werkzaamheden is op 20 november 2017 afgerond. Dit betekent dat de Boulevard richting centrum Zeist weer is opengesteld. Daarna is Fase 2 direct van start gegaan, de Boulevard is ter hoogte van Burgemeester van Holthelaan afgesloten voor het verkeer richting A28.

LwnStn_Onderdeel_Logo_vD-fckopie_2

Volg ons: