20190606_123057

Van Doorn geeft les over veiligheid

Op de Basisschool de Koet in Midwoud (gem. Medemblik) gaven wij vandaag aan alle groepen 5, 6 ,7 en 8 les over veiligheid in het verkeer tijdens wegwerkzaamheden. Aanleiding voor deze gastles was het onlangs gestarte onderhoud in de rayons Wognum, Medemblik en Wervershoof in de gemeente Medemblik, waarbij diverse typen materieel worden ingezet, zoals veeg- en onkruidbestrijdingsmachines.

Veiligheid eerst!

Om de veiligheid rond scholen en op schoolroutes te garanderen hebben wij alle schoolroutes in beeld gebracht. Deze routes markeren wij in onze werkplanning met een tijdsbeperking. Daarnaast bieden wij aan alle scholen in de omgeving van het werk informatieve bijeenkomsten aan waarin kinderen op een interactieve manier leren hoe zij, samen met de chauffeur, veilig kunnen omgaan met groot materieel.

Ervaringsgericht onderwijs

Na een korte uitleg in de klas, kregen de groepen de gelegenheid om het materieel in het echt te ervaren. Omdat onze onkruidbrander helaas met pech langs de weg stond, en ons groot materieel in gebruik was, hadden wij vandaag alleen de kleine veegwagen tot onze beschikking. De interesse was er niet minder om. De kinderen stelden veel en vooral goede vragen, klommen enthousiast in de wagen en bekeken hem van top tot teen. Het was een geslaagde lesdag, waar iedereen wat van opgestoken heeft!